Home - Hobbithoeve

Review van ouders

Barbara Roodenburg (HH: 2009 t/m heden)
Hobbithoeve is het beste kinderdagverblijf dat ik ken en ik heb er heel wat gezien.
Je kan je kinderen met een gerust hart bij Hobbithoeve brengen, het is als een tweede thuis voor ze.
Dat is heel fijn om te weten, want het is vaak niet makkelijk om je kinderen aan de zorg van een ander toe te vertrouwen.
Er heerst een fijne sfeer met respect voor elkaar en het kind. Alle leidsters zijn lief en hebben hun eigen speciale kwaliteiten.
Hans en Paula hebben een heel fijn kinderdagverblijf opgezet, waar de goede kwaliteit en goede sfeer een vast gegeven blijven.
Het is er gezellig, veilig, schoon en er worden heel veel leuke dingen met de kinderen gedaan.
Er is een goede dagindeling en de zorg voor de kinderen staat altijd op nummer 1.
Applaus voor Hans en Paula en alle medewerkers van Hobbithoeve.
Ik beveel Hobbithoeve van harte bij iedereen aan.
 

Yen-Mie Lai (HH: 2015 t/m heden)
Thomas de Bree, Babygroep november 2015 tot heden.
De oudste zoon van mijn partner heeft op de Hobbithoeve gezeten, hij was er erg tevreden en enthousiast over. Tijdens het kennismakingsgesprek klopte het allemaal, wij hadden er een goed gevoel bij. 
Wij zijn erg blij met de leidsters op de Hobbithoeve, ze zijn lief voor Thomas, betrokken, kundig en goed op de hoogte van wat er speelt. Wat voor ons belangrijk is, is dat er continuïteit in het team is, Thomas wordt niet geconfronteerd met dagelijks wisselende leidsters. Het contact is zeer prettig.
Thomas heeft het heel erg naar zijn zin op de Hobbithoeve en wij gaan met een goed gevoel naar ons werk, wij weten dat hij in goede handen is.
 


Susanne Ponsioen-Otten (HH: 2013 t/m heden)
Ik ben zeer te spreken over de Hobbithoeve: ik breng onze kids met veel plezier en overtuiging; altijd gezellig om even met de juffen bij te praten. Ze hebben alle aandacht en interesse in onze kids; dat geeft een heel vertrouwd, fijn gevoel. Aan het einde van de dag haal ik ze met veel plezier maar zonder me maar 1 seconde druk te hebben gemaakt of het wel goed gaat; ik heb alle vertrouwen in de kundige lieve warme juffen!! Leuk om eerlijk te horen hoe het met onze kids is gegaan; onze dochter Josephine kan behoorlijk druk zijn en niet altijd even goed luisteren.… en over onze zoon Thijs zei een van de juffen vanmiddag; ik ben officieel verliefd op hem! Dat is natuurlijk heel leuk om te horen!
Josephine (vanaf mei 2013) en Thijs (vanaf maart 2015) gaan 2 dagen per week naar de Hobbithoeve op de maandag en donderdag; fijn dat we nog wel eens kunnen ruilen als dat ons beter uitkomt!
 


Karin Rebel & Joaquim Juez-Larré (HH: 2012 t/m heden)
Toen wij opvang moesten zoeken voor onze dochter nu ruim 4 jaar geleden hebben we een aantal kinderdagverblijven bekeken. We wonen in Weesp, dus eigenlijk lag onze focus eerst op Weesp, maar we konden het niet vinden. De kinderen van mijn broer waren ook bij de Hobbithoeve geweest, en ze raden ons aan om daar eens te gaan kijken. Dat was een schot in de roos, en onze keuze was snel gemaakt. En wat ons ook opviel, je bent zo in Driemond, alleen even de brug over.. Het is er schoon, licht, rustig maar gezellig, en liefheid straalt ervan af. De slaapzalen zijn ook schoon en ruiken fris, iets wat ons bijzonder opviel. De eerste dagen waren uiteraard lastig, maar al snel waren wij gewend aan de nieuwe routine en onze dochter ook. Toen onze zoon geboren werd, ging hij natuurlijk ook mee naar de Hobbithoeve, en ook bij hem verliep het wennen zeer voorspoedig. De kinderen krijgen hier echt de aandacht en de liefde die ze verdienen. Ze worden opgepakt, geknuffeld en uitgedaagd daar waar het kan! Beide kinderen gaan 3 dagen in de week naar de Hobbithoeve en het is nog steeds een heerlijke plek, met een fijne tuin (voor de baby’s, peuters en bso zijn er verschillende tuinen met andere uitdagingen). Wij kunnen zeker de Hobbithoeve aanbevelen voor iedereen die opvang zoekt voor zijn kinderen!!
 


Ramon Driesse (HH: 2010 t/m 2015)
Onze oudste dochter was pas 3 maanden toen ze voor het eerst bij de Hobbithoeve kwam. Het was voor ons wel even wennen om onze lieve baby in de ochtenden af te geven bij een kinderdagverblijf. Gelukkig waren er altijd lieve leidsters aanwezig en was er op de groepen een heerlijk rustige sfeer. Al meteen die eerste zomer was ze vaak buiten, in de wandelwagen een rondje door het dorp of lekker op een dekentje in de tuin. Slapen wanneer ze eraan toe zijn kan in alle rust in het slaapzaaltje. En toen ze op peuterleeftijd thuis niet meer naar bed te krijgen was, deed ze bij Hobbithoeve nog een middagslaapje omdat ze dan even naast haar vriendinnetje mocht liggen.
Bij onze tweede en derde dochter werd het wegbrengen iets makkelijker, vooral omdat we doorhadden dat een kinderdagverblijf heerlijk is voor een kind. De vaste leidsters wisten steeds met gemak de harten van onze kinderen te stelen. Wij werden zelf ook nog een beetje opgevoed want er mag niet met volle mond gepraat worden en de schoenen moeten bij de deur al uit...

 
Saskia Dalman (HH: 2007 t/m heden)
 
Saskia Dalman moeder van Freya (9 jaar) en Isis (5 jaar) (8 jaar lid van de oudercommissie).

Ik heb toen mijn oudste dochter in aantocht was rondgekeken bij verschillende crèches. Mijn dochter zou vanaf 3 maanden oud naar de crèche gaan en daar wilde ik wel een goed gevoel bij hebben.
Ik heb voor de Hobbithoeve gekozen omdat de kleinschaligheid en persoonlijke aandacht mij erg aansprak. Ik vind het prettig dat de 'baas/bazen' op de werkvloer aanwezig zijn zodat ze weten waar ze het over hebben en wat er speelt. Bij grotere organisaties heeft het management geen direct contact met de locaties. Zeker met kleine kinderen vind ik dat niet prettig.
Hans en Paula zorgen voor een goed contact en staan altijd klaar voor een gesprek. Daarnaast zijn zij erg betrokken bij de kinderen, de leidsters en het gebouw met mooie tuin. Je ziet dat ze van de Hobbithoeve houden.
Voor de kinderen is het kleinschalige ook erg prettig. Ze kennen alle leidsters snel genoeg. Er wordt weleens gewisseld, maar de kinderen houden ook hun eigen vertrouwde gezichten.
De verdeling in de baby en peutergroep heb ik ook als prettig ervaren. Zo heeft elke leeftijdsgroep de ruimte om zich te ontwikkelen.
Beide dochters zijn met veel plezier vanaf 3 maanden tot 4 jaar naar de crèche gegaan. Ze waren aan het eind ook wel klaar met de crèche maar dat was vooral de leeftijd. En ook dan wordt er geprobeerd om de laatste maanden/weken uitdagend te houden. De kinderen worden ook goed voorbereid en kunnen op een mooie manier afscheid nemen om zo goed te beginnen aan hun nieuwe avontuur.
De oudste heeft heel even op een andere bso gezeten omdat de Hobbithoeve toen nog geen bso had. Dat was eigenlijk geen succes en daar is ze ook snel af gegaan. Het massale en daardoor ook rommelige sfeer was geen fijne plek voor haar. Dat kwam misschien ook omdat dit als kleuter ook allemaal erg veel is, en per kind kan dit verschillen, maar het was geen goede start.
Toen de jongste ook naar school ging was er gelukkig wel een bso bij de Hobbithoeve en daar gaan ze nu allebei met veel plezier naar toe. Ook hier is het huiskamergevoel weer erg prettig. Een mooie plek om na school even bij te komen en wie wil ook nog iets uitdagends te doen in de mooie tuin of bij Matchzo.
De leidsters zijn erg betrokken en lief voor de kinderen. Dat waarderen zij erg. Daarnaast zijn alle thema's en activiteiten ook altijd erg leuk.
 
Het zijn zware jaren geweest voor Hans en Paula en de leidsters. Ik hoop dat dit langzaam weer de goede kant op gaat. Maar ik vind het knap dat er altijd naar nieuwe weg gezocht wordt in de vorm van andere indelingen, de bso op verschillende locaties en mooie ruimtes voor de kinderen en leidsters.
Ik zou de crèche en bso zeker aanbevelen bij nieuwe ouders en iedereen die nog twijfelt moet maar een keertje komen kijken!
 


Guido Rebel en Tessa Roseboom (HH: 2006 t/m 2009)
Onze zoons hebben een hele fijne tijd gehad op de Hobbithoeve. Er was ruimte voor hun eigen ritme toen ze klein waren, en toen ze iets groter werden vonden ze het er heerlijk; Hans helpen in de tuin, lekker spelen en voorgelezen worden. We gunnen elk kind zo’n fijne plek.