Wij dragen zorg voor alle zaken die nodig zijn voor de dagopvang, zoals bijvoorbeeld eten en drinken, flesvoeding ( Albert Heijn 1 en 2 en vanaf 1 jaar halfvolle melk), luiers, handdoeken, beddengoed en flessen.
Wij hopen dat kinderen door een gezonde start in het begin van hun leven minder gezondheidsproblemen zullen krijgen in hun verdere leven. Vanuit Hobbithoeve werken we hier graag aan mee. Dit vertaalt zich in ons aanbod, waarbij wordt uitgegaan van de nieuwste inzichten, zoals reductie van vette, zoete en zoute producten. Als een kind thuis andere (fles)voeding krijgt, dan overleggen wij met de ouder(s) of zij deze voeding zelf meenemen of dat Hobbithoeve het aanschaft.

De basis van het aanbod van drinken en eten bij Hobbithoeve bestaat uit:

Babygroep

9:30-10:00 uur
Vers fruit met water of thee.

12:00 uur
1 bruine boterham met margarine voor kinderen tot één jaar . Vanaf één jaar mag op de bruine boterham  margarine met daarop dun belegd roomkaas, kipfilet, vegetarische paté, jam, appelstroop, banaan of pindakaas .(maximaal 2 ½ boterham) Met een beker halfvolle melk,thee of water.

15:00-15:30 uur    
Yoghurt, ontbijtkoek of cracker (evt. met dun beleg). Met water of thee.
 

Peutergroep

9:30-10:00 uur      
Vers fruit of fruithap met water of thee

12:00 uur         
Bruine boterham met  margarine en daarop dun belegd roomkaas, kipfilet, vegetarische paté, jam, appelstroop, honing, banaan of pindakaas. (maximaal 2 ½ boterham) Met een beker halfvolle melk of water.

15:00-15:30 uur    
Sultana, ontbijtkoek (zonder suiker) of cracker (evt. met dun beleg) maximaal twee. Met een beker water of verdund vruchtensap.

Met inachtneming van de Hygiënecode voor de Voedingsverzorging van het Voedingscentrum, stellen wij een smakelijke lunch samen.