Hobbithoeve
Paula & Hans Lenters

Burgemeester Kasteleinstraat 6 
1109 BC Driemond (Amsterdam Zuidoost)

Telefoon 0294 450525 
Mobiel 06 48764911
 
LRK-nummers:
133447169 (dagopvang), 
107950765 (BSO Hobbithoeve)
182952162 (BSO MatchZO)
 
IBAN:
NL39 ABNA 0587194499
 
Inspectierapport GGD dagopvang
Inspectierapport GGD BSO Hobbithoeve
Inspectierapport GGD BSO MatchZO

info@hobbithoeve.nl
Routebeschrijving
 
Hobbithoeve Facebook
 

Driemond, Burg. Kasteleinstraat 6
 

Het dorp Driemond, gelegen tussen het riviertje De Gaasp en het Amsterdam-Rijn-Kanaal, vormt een onderdeel van het stadsdeel Zuidoost.

Het dorp, vroeger deel uitmakend van de gemeente Weesperkarspel, heeft 1.500 inwoners. Na de samensmelting met Amsterdam (voorlopig in 1966 en definitief in 1978) heeft Driemond zijn zelfstandige opstelling en eigen dorpsraad behouden.

De Gaasp is een waterloop van de Weespertrekvaart bij Diemen tot het dorp Driemond, waar hij zich met het Gein verenigt. Ten westen van de benedenloop is ten gevolge van zandwinning de Gaasperplas ontstaan.

De vestiging in Driemond, Kasteleinstraat 6 sluit naadloos aan bij het concept van de opvang zoals wij die voor ogen hebben. Het gebouw is omgeven door een grote tuin, die ruim voldoende mogelijkheden biedt om op een aantrekkelijke wijze in te richten. Hierdoor wordt een vloeiende overgang naar de natuur mogelijk gemaakt. Een glooiend terrein waarin verharde gedeelten worden afgewisseld met gras en borders, geven het kind alle mogelijkheden om te spelen en op verkenning te gaan.

BSO Hobbithoeve richt zich op de scholen in Driemond. De gecombineerde opzet in één pand (Burg. Kasteleintsraat 6) van HDO en BSO, biedt allerlei mogelijkheden voor contacten tussen de 3+ peuters van de HDO en de kleuters van de BSO. Hierdoor wordt een geleidelijke overgang nog meer werkelijkheid. De kleuters zijn vaak te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken. Voor de oudere kinderen hebben wij een tweede locatie ter beschikking in het sportcentrum MatchZO.
In onze BSO-groepen kunnen de kinderen, na een intensieve dag op school, terugvallen op de kleinschalige en vertrouwde opzet van onze kinderopvang, als verlengde van ‘thuis’. Met een maximale bezetting van 10 kinderen per dag per locatie, kunnen wij een gemoedelijke groepsopvang creëren waarin ruimschoots voldoende mogelijkheden voor individuele ontplooiing en eigen inbreng wordt gewaarborgd. De nabijheid van veel groen, speelvelden en sportzalen maakt BSO-MatchZO daarnaast het ideale platform voor motorische ontplooiing van de oudere kinderen. 
 

Hobbithoeve actueel


Wij zijn op zoek naar lieve, enthousiaste leidsters
Reviews van ouders
Hoeveel kost de opvang nu werkelijk?